۱۳۹۲ مرداد ۹, چهارشنبه

مناجات نازله از قلم حضرت بهاءالله




الها معبودا مسجودا
این مشتِ خاک را از اهتزازِ کلمۀ مبارکه منع منما و از حرارت محبت محروم مساز . دریاهای عالم بر
رحمت محیطه ات شاهد و گواه و آسمان ها بر رفعت و عظمتت مُقـِرّ و معترف. ای دریای کرم ، قطره ای
به شطرت توجّه نموده و ای آفتاب جود، وجود جودت را طلب کرده . هستیت مقدّس از دلیل و برهان و
اِستوائت بر عرش ، مُنَزّه ا ز ذکر و بیان . رجای افئده و قلوب و ارتفاع ایادی نفوس بر بخششت گواهی
است صادق و شاهدی است ناطق ، چه که اگر کََـرَم نبود دست ارتفاع را نمی آموخت ، تراب چه وارتفاع
چه . ای کریم نیُّر رحمتت از افق هر شیء ظاهر و نجم عطایت از هر شطری ساطع ، محتاجان بابت
عطایت را می طلبند و عشّاق رویت لقایت را . چون خلق ا ز تو و امید مکنونه ی قلب از تو ، سزاوار
آنکه اَمامِ وجوهِ اَغیار مُحرِمان کویت را به طراز جدیدی مزیّن نمایی و به اسم بدیعی فائز فرمایی . تویی
آن که از اراده ات ارادات عالم ظاهر و از مشیّـتت مشیِّآت امم نافذ . رجا از قلوب طالبانت قطع نشده و
نمی شود. گواه این مقام کلمۀ مبارکۀ " لا تـَقـنـَطوا " . ای کریم ، عبادت در بحر نفس و هوی مشاهده
می شوند ، نجاتت را آمل و بخشش های قدیمت را سائل . تویی قادر و توانا و مُعین و دانا

۱۳۹۲ تیر ۳۱, دوشنبه

پیام بیت العدل اعظم ۱ ژوئیه ۲۰۱۳



 ژوئیه ۲۰۱۳
پیام بیت العدل اعظم خطاب به شرکت کنندگان در ۱۱۴ کنفرانس جوانان در سراسر جهان


دوستان عزیز و محبوب،
هنگامی که حضرت ربّ اعلی در سنّ بیست و پنج سالگی قیام نموده و پیام تحوّل‌آفرین خویش را به جهانیان ابلاغ فرمودند بسیاری از نفوسی که تعالیم حضرتش را پذیرفتند و به انتشار آن پرداختند جوان و حتّی جوان‌تر از خود وجود مبارک بودند. شرح پرشور دلاوری و شجاعت این نفوس در "مطالع الانوار" جاودانی گشته و تا قرن‌های متمادی روشنی‌بخش صفحات تاریخ بشر خواهد بود. بدین ترتیب روند نوینی آغاز شد که بر طبق آن نسل‌های جوان هر کدام با الهام از همان انگیزۀ الهی برای نوسازی عالم، فرصت را غنیمت شمرده تا به پیشرفت فرایند تقلیبِ حیات نوع بشر کمک ‌کند، روندی که از زمان ظهور حضرت نقطۀ اولی تا به حال بدون وقفه ادامه داشته است.
زحمات و فداکاری‌های مادام ‌العمر نیاکان روحانی شما سهم عظیمی در استقرار آیین بهائی در سراسر عالم و در تسریع پیدایش یک جامعۀ جهانیِ هدف‌مند ادا نموده است. اگرچه وظایفِ پیشِ ‌رویِ شما با وظایف آن مؤمنین فداکار متفاوت است امّا اهمّیّت مسئولیّت‌هایی که بر عهدۀ شما واگذار شده از آنچه آن طلایه‌داران امر حضرت یزدان به جا آوردند کمتر نیست. تلاش‌ این جامعه در طیّ دهه‌های متعدّد در سراسر گیتی، برای درکی کامل‌تر از ظهور حضرت بهاءالله و برای به کارگیری اصول مندمج در آن، موجب پیدایش یک چارچوب عملِ مؤثّر گردیده که از طریق تجربه اصلاح و اکمال می‌یابد. شما سعادت آشنایی با روش‌ها و رویکرد‌های این چارچوب را دارید و بسیاری از شما با پشت‌کار در به ‌کار بردن آن، هم‌اکنون نشانه‌هایی از قدرتِ جامعه‌سازیِ تعالیم الهی را به چشم خود مشاهده نموده‌اید. حال در کنفرانسی که در آن حضور دارید از شما دعوت می شود تا در بارۀ سهمی بیاندیشید که هر جوانِ آرزومندِ پاسخگویی به دعوت حضرت بهاءالله و مشتاقِ مساعدت به متجلّی ساختن قدرت حضرتش می‌تواند ادا نماید. به منظور کمک به مطالعه و تفحّصِ شما، چند موضوع، از جمله نگاهی به دوران حاضر زندگی خود، در نظر گرفته شده است.
ده‌ها هزار جوان که با شما عزیزان وجه مشترک‌ زیادی دارند در سراسر جهان در کنفرانس‌‌های متعدّد با هدفی مشترک گرد هم خواهند آمد. واقعیّات‌ زندگی هر یک از شما عزیزان در شرایط بسیار متفاوتی شکل گرفته‌ است امّا آرزوی ایجاد تغییری سازنده و داشتن توانایی ارائۀ خدمات هدف‌مند که هر دو از ویژگی‌های این مرحله از زندگی شما است، نه منحصر به نژاد یا ملّیّت و نه وابسته به موقعیّت مالی و مادّی است. ایّام درخشان جوانی را که شما اکنون می‌گذرانید همگان تجربه کرده‌اند؛ امّا دورانی است کوتاه و در معرض ضربات نیروهای اجتماعی فراوان. بنا بر این چقدر مهم است که نهایت کوشش را مبذول دارید تا از جمله نفوسی باشید که به فرموده حضرت عبدالبهاء در ایّام حیات "از وجود بهره‌ئی گرفتند و ثمره‌ئی بردند."
موجب مسرّت این جمع است که بسیاری از شما عزیزان هم‌اکنون با شرکت در فعّالیّت‌های جامعه‌سازی و هم‌چنین با سازمان‌دهی و هماهنگ‌سازی و یا با اداره کردن مساعی دیگران به خدمت مشغولید و در همۀ این امور مسئولیّت‌های فزاینده‌ای را بر عهده می‌گیرید. جای تعجّب نیست که گروه سنّی شما است که بیشترین تجربه را در مساعدت به رشد روحانی و اخلاقی نوجوانان و کودکان کسب می‌کند و قابلیّت‌شان را برای انجام خدمات جمعی و دوستیِ حقیقی تقویت می‌نماید. البتّه شما با آگاهی از وضعیّت دنیایی که این نوجوانان باید در آن راه‌ زندگی خود را بیابند، دنیایی که هم دارای خطرات غیر منتظره و هم امکانات فراوان است، اهمّیّت آماده‌سازی و تقویت روحانی آنان را به آسانی درک می‌کنید. هم‌چنین با وقوف بر اینکه حضرت بهاءالله هم برای تقلیب معنوی و هم برای ترقّی مادّی بشر ظهور فرموده‌اند به افراد جوان‌تر از خود کمک می‌کنید تا به تهذیب اخلاق خود بپردازند و آمادۀ قبول مسئولیّت برای رفاه جوامع خود شوند. هنگامی که این نوجوانان به سنّ بلوغ می‌رسند آنها را یاری می‌دهید تا قدرت بیان‌شان افزایش یابد و هم‌چنین یک حسّ قویّ اخلاقی در آنان به وجود آید. در این راستا، با پیروی از این حکم حضرت بهاءالله که می‌فرمایند "به اعمال خود را بیارایید نه به اقوال"، هدف‌مندی خود شما نیز مشخّص‌تر می‌گردد.
حرکت در مسیر هر نوع خدمت مستلزم ایمان و استقامت است و البتّه پیمودن این راه در معیّت دیگران مزیّت‌های فراوانی دارد. دوستی و رفاقت سرشار از محبّت‌، تشویق متقابل و میل به یادگیری با هم‌دیگر که از خصوصیّات طبیعی هر گروه از جوانانی است که صمیمانه به سوی یک هدف مشترک تلاش می‌کنند، باید هم‌چنین شاخص آن روابط ضروریّه‌ای باشد که اجزاء اجتماع را به هم متّصل می‌سازد. با توجّه به این مطلب، امیدواریم روابط دوستانه‌ای که با سایر شرکت‌کنندگان کنفرانس برقرار می‌کنید پایدار بماند و این پیوندهای دوستی و حسّ رسالت مشترک تا مدّت‌ها پس از پایان این گردهمایی‌ها نیز شما را بر خدمت ثابت و مستقیم بدارد.
امکاناتی که از طریق اقدام جمعی به وجود می آید به ویژه در فرایند جامعه‌سازی مشهود است، فرایندی که در بسیاری از محدوده‌های جغرافیایی، محلّه‌ها و دهکده‌های سراسر دنیا که مراکز فعّالیّت‌ فشرده شده‌اند سرعت می‌گیرد. جوانان اغلب در صف اوّل این فرایند قرار دارند - نه تنها جوانان بهائی بلکه هم‌چنین بسیاری از دوستان هم‌فکرشان که می‌توانند تأثیرات مثبت اقدامات بهائیان را مشاهده ‌کنند و دیدِ وحدت و تقلیب روحانی را که اساس این اقدامات است درک نمایند. در چنین نقاطی لزوم معرّفی امر حضرت بهاءالله به نفوس مستعدّ و کاوش در پیامدهای پیام آن حضرت برای دنیای امروز به خوبی احساس می‌شود. در زمانی که بخش وسیعی از اجتماع مشوّق رخوت و بی‌تفاوتی است و یا حتّی از این نیز فراتر رفته رفتارهای مضر به حالِ خود و دیگران را تشویق می‌نماید، تفاوت کار کسانی که توان‌مندی مردم را برای ایجاد و تداوم الگویی برای یک زندگانی اجتماعی سرشار از غنای معنوی افزایش می‌دهند بسی آشکار است.
اگرچه بسیاری از افراد روحیّۀ شما را تحسین می‌کنند امّا اهمّیّت واقعی مجهودات جمعیِ شما برای جهانیان چندان مشهود نیست لکن شما به خوبی به نقش خود در یک فرایند تقلیب‌کننده و نیرومند که منجر به ظهور مدنیّتی جهانی مبتنی بر وحدت عالم انسانی خواهد شد توجّه دارید. شما واقفید که عادات‌ روحی و ذهنی که در خود و دیگران پرورش می‌دهید پایدار خواهد ماند و بر بسیاری از تصمیمات مهم و اساسی زندگی مانند ازدواج، خانواده، تحصیل، کار، و حتّی تعیین محلّ زندگی تأثیر خواهد گذاشت. آگاهی از این مفاهیم گسترده، به در هم ‌شکستن منشور کژنمایی که در آن ناملایمات، مشکلات، موانع و سوء تفاهم‌های روزمرّه گه‌گاه چیرگی‌ناپذیر به نظر می‌آید کمک می‌کند. تمرکز انرژی در نیل به اهدافی متعالی‌تر سبب می‌شود که بذل کوشش لازم برای پیشرفت در مسیر رشد روحانیِ فردی، حتّی با در نظر گرفتن چالش‌هایی که همگان در این راه با آن رو‌ به‌ رو هستند، با سهولت بیشتری انجام گردد و تعلّق فرد به جامعه‌ای که در آن اهداف متّحد است این سهولت را چندین برابر می‌سازد.
جمیع این افکار سرآغاز یک گفتگوی فراگیر و در حال گسترش است که در طول همۀ این کنفرانس‌ها در جریان خواهد بود و با مساعی شما برای وارد ساختن دیگران در گفتگوهایی سودمند قطعاً مدّت‌ها بعد نیز ادامه خواهد داشت، گفتگوهایی که قلوب را اهتزاز می‌بخشد و اذهان را نسبت به امکاناتی که می‌تواند در پیش باشد می‌گشاید. استفاده از تجربیّات جمعی نیز مذاکرات شما را غنی‌تر خواهد ساخت. در این اوقات خجسته و مغتنم با تمام وجود به یاد شما عزیزان هستیم و با پایان یافتن هر کنفرانس مشتاقانه مترصّد نتایج آن خواهیم بود. با اطمینان کامل به وعده‌های حتمیّۀ الهیّه در مورد نزول تأییدات لاریبیّۀ ربّانیّه بر تمام کسانی که در پاسخ به ندای حیات‌بخش حضرت بهاءالله به خدمتِ عالم انسانی قیام می‌نمایند، وعده‌ای که شما نیز به آن ایمان دارید، در اعتاب مقدّسۀ علیا برای هر یک از این کنفرانس‌ها دعا می‌کنیم و از درگاه خداوند توانا مسئلت می‌نماییم که به شرکت‌کنندگان نصیبی موفور از الطاف لانهایۀ خود مبذول فرماید.
[امضا: بیت العدل اعظم]

۱۳۹۲ تیر ۲۳, یکشنبه

آیدا بندی شهروند بهایی از ادامه تحصیل محروم شد



خبرگزاری هرانا - "آیدا بندی" شهروند بهایی و دانشجوی ترم دو رشته زبان و ادبیات انگلیسی شیراز از ادامه تحصیل در دانشگاه پیام نور شیرزا محروم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مسئولین دانشگاه به این شهروند بهایی اعلام کرده اند که یا مسلمان شود و به درسش ادامه دهد و یا مانند سایر بهاییان به خارج از کشور برود.
وی طی متنی که برای خبرگزاری هرانا ارسال کرده است، ماجرا را چنین شرح می‌دهد:
متن زیر شرحی است از زمان ورود به ترم دوّم رشته ی  زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه پیام نور شیراز
پس از ثبت نام غیر حضوری و ورود به دانشگاه و انتخاب واحد سر کلاس‌ها طبق برنامه حضور یافتم تا اینکه زمان ثبت نام حضوری فرا رسید.  تمام  مدارک را طبق درخواست دانشگاه فراهم کردم. اما در موقع تحویل مدارک، فرمی را که شامل گزینه مذهب می شد خالی گذاشتم. بلافاصله مسئول اخذ مدارک از من خواست تا این گزینه را پر کنم. و من قید کردم "بهایی". در این مرحله از ثبت نام باید همان برگه که توسط مسئول این بخش امضا و مهر شده را به مسئول بعدی میدادم برای ادامه عملیات ثبت نام، اما آن برگه را از من گرفتند و گفتند "اشکال ندارد برو بقیه کارهایت را انجام بده این برگه استثناً پیش من میماند. به مسئولین بعدی بگو این برگه پیش خانم ... است."
من هم مثل بقیه ثبت نام کردم و کارت دانشجوییم را دریافت کردم.
دو روز بعد صبح حدود ساعت ۸:۳۰ به من زنگ زدند. "از دانشگاه پیام نور تماس میگیرم. پرونده شما دچار مشکل است. برای حل مشکل به تهران بروید!"
من پرسیدم چه مشکلی اما جوابی ندادند. همان روز کلاس داشتم و زودتر رفتم تا ببینم اصلا چه کسی به من زنگ زده. به دفتر رئیس دانشگاه "دکتر رمضانی" رفتم. اجازه ملاقات ندادند. منشی ایشان گفتند نامه بنویس. نوشتم. دو ساعت تمام پشت در اتاق ایشان نشستم. تا بالاخره زیر نامه من نوشتند " آقای مهبدی لطفا پیگیری کنید" ( من در نامه غید کرده بودم دلیل مشکل پرونده ام را نمی دانم)
رفتم حضور آقای مهبدی (مسئول ثبت نام) ایشان نوشتند "من خبر ندارم مشکل چیست اما این را میدانم تا زمانی که با آقای زارع هماهنگ نشود ادامه تحصیل برای ایشان غیر ممکن است" نامه را مجددا حضور ریاست بردم اما باز هم جوابی از اتاقشان بیرون نیامد. تا اینکه وقت ناهار شد و ایشان قصد خروج از اتاقشان را کردند. و چاره ای نداشتند جز اینکه به حرف های من در راه گوش کنند و من قضیه را گفتم. شماره من را گرفتند که با من تماس بگیرند.
ظهر همان روز از دانشگاه زنگ زدند و گفتند ما در حال پیگیری هستیم و اصلا نمی دانیم چه کسی با شما تماس گرفته و حتما فردا تماس خواهیم گرفت. اما تماس نگرفتند تا یک هفته بعد خودم تماس گرفتم. چون تاریخ امتحانات نزدیک بود و من نگران بودم که کارت ورود به جلسه به من ندهند.
در تماس بالاخره کسی را که با من تلفنی صحبت کرده بود را پیدا کردم. (مدیر آموزشی دانشگاه) و گفتند تلفنی توضیح نمی دهم. بیا اینجا.
رفتم. به من گفتند برو عقب بایست. کیفت را بگذار آخر اتاق! موبایلت را بگذار در کیفت! شاید نگران ضبط کردن صدایشان و شاید نگران عملیات بمب گذاری بودند.
خلاصه به من گفتند تو خودت میدانی مشکلت چیست. گفتم مسئله ام را می دانم اما مشکلم را نه. (خیلی خیلی آرام حرف میزدند. طوری که مجبور می شدم مدام بپرسم چی؟ انگار کسی قرار است صدایشان را بشنود که نباید.)
گفتند تو یا مسلمان شو و به درست ادامه بده یا مثل بقیه بهایی ها برو خارج درست را بخوان. من هم متاسفم که نمیتوانید اینجا درس بخوانید اما از دست من کاری بر نمی آید. گفتم اینجا کشور من است. چرا نباید همین جا باشم. اعتقاد من چه ربطی به تحصیلم دارد. گفتند قانون است.حتی اگر به تهران هم بروی فایده ای ندارد. هیچ جا مشکل تو را حل نمی کند. برگشتم. و سایت دانشگاه را چک کردم و دیدم نمی توانم وارد شوم و ....

۱۳۹۲ تیر ۱۵, شنبه

ترجمه‌ای از پیام بیت ‌العدل اعظم الهی خطاب به محافل روحانی ملّی



ترجمه‌ای از پیام بیت ‌العدل اعظم الهی خطاب به محافل روحانی ملّی 


تاریخ: ۲۷ ژوئن ۲۰۱۳


با قلوبی پرسوز و گداز خبر تخریب بیت اعظم، بیت مبارک حضرت بهاءالله در بغداد را به اطّلاع شما می‌رسانیم. جزئیّات این عمل شنیع هنوز روشن نیست ولی پیامد آنی و وخیم آن آشکار است: مردم جهان از موهبت وجود حریمی مبارک با تقدّسی لاتحصی محروم گشته‌اند.
عملی چنین اسفناک در آستانۀ کنفرانس‌های بی‌سابقۀ پیروان جوان حضرت بهاءالله و دوستان آنان در سراسر عالم، ارتباط غیبی بین بحران و پیروزی را به یاد می‌آورد که از طریق آن، ارادۀ محیطۀ غالبۀ محتومۀ حضرتش نهایتاً تحقّق خواهد یافت.
از آستان جمال اقدس ابهی رجا می‌نماییم که به بندگان باوفایش استقامت و قدرت تحمّل این ضربۀ شدیده را عطا فرماید. اطّلاعات بیشتر به محض وصول ابلاغ خواهد شد.
بیت العدل اعظم